Útpadka építés 

Az útépítés szerves része a padkaterítés, padkaépítés. Hagyományos eljárás szerint az oldalbillentős tehergépkocsik a padka anyagát kisebb-nagyobb kupacokba leborogatják. A padkaanyag terítését kézi erő vagy grader segítségével végzik. Kézi erővel a padkaterítés meglehetősen lassú időigényes folyamat. A graderrel való terítés ugyan gyorsabb, mintha kézi erőt alkalmaznánk azonban nem eltitkolható hátránya, hogy a munka során az elegyengetett anyag beszennyezi az utat, és nem ritka, hogy a frissen elkészült burkolatot is felsérti.

Padkaterítés

Cégünk megoldása a padkaterítő gép, mely egyenlőre nem készül sorozatgyártásban, ugyanis egy speciálisan átalakított aszfalt finisher. A gép tengelyére merőlegesen nyíló és záródó fogadó garatból egy szállítószalag a gép oldala mellé, a padkára juttatja az anyagot. Ezt aztán a 75-300 cm szélességig változtatható terítőpad az igényelt szélességben beépíti. A behordott anyag vastagságának csak a tömörítés szab gátat, amit a gép nem vált ki.

A padkaterítő gép percenként 4 m3 anyag bedolgozására képes, nem nehéz kiszámolni, hogy a gép napi teljesítménye akár 1500 m3 is lehet. A tapasztalatok szerint hagyományos eljárással szemben ugyanazt a munkát a padkaterítő háromszor - négyszer gyorsabban végzi el. A padkaterítő további előnyei közé tartozik, hogy a padka építéséhez felhasznált anyag - a graderrel történő terítés során már megszokott módon - nem csúszik le oldalra, mert a gép terítőládájának lemezei ezt meggátolják.

Útszélesítés a padkaterítő géppel

A gép terítőládája 3 m-ig kiterjeszthető, ezért alkalmas az útszélesítésre is. Hagyományos eljárás szerint a 40-50 cm mélyen elhelyezett tükörre billentett töltőanyagot grader segítségével terítik el. A padkaterítő a szélesítendő útpálya szélén haladva fedi be a bővítendő részt úgy, hogy a kívánt szintet és oldalesést tartja. A beépíthető anyagok fajtái:

- Töltő földanyag

- Védőréteg, javítóréteg

- Mechanikai stabilizáció

- Soványbeton és Ckt rétegek

- Aszfaltrétegek

Az elterített réteg tömörítése a beépítésre kerülő anyag fajtájától, a réteg vastagságától és szélességétől függ. A tömörítéshez felhasználható a vibrólap, padkahenger, acélköpenyes tandem vibróhenger, vagy a kombi földmunkahenger. A tömörítést addig kell végezni, míg a réteg a kívánt tömörséget (általában 93-95%) el nem éri.


Tisztelt Partnerünk!

2018. május 25.-vel kezdődően, az Európai Unió valamennyi országában életbe lépett a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról szóló 2016/679/EU rendelet.

A rendelet szabályaihoz igazodtunk, és úgy véljük ez egy alkalmas pillanat önnek arra vonatkozó tájékoztatására, hogy társaságunk megfelelő műszaki és szervezeti intézkedéseket hozott az INRECO REMIX SRL (Kft.) társaság adatbázisában található elérhetőségek védelmére, amelyeket közvetlenül az ügyfél, szolgáltató, együttműködő/ bedolgozó előzetes levelezése során vagy nyilvános jellegű információs közegben történő közzététel folytán szereztünk. Biztosítjuk a felől, hogy az INRECO REMIX SRL (Kft.) társaság kizárólag akkor dolgozza fel a személyes jellegű adatokat, ha erre törvényes alap létezik.

Megfelelő megoldásokat szeretnénk találni minden olyan problémára, amelyet Ön, az INRECO REMIX SRL (Kft.) társaság általi személyes adatok feldolgozására vonatkozóan felvet, hogy a jövőben is folytathassuk a jó együttműködési viszonyt.

Amennyiben nem szeretné, hogy az Ön elérhetősége (név, e-mail cím és telefon) megtalálható legyen az INRECO REMIX SRL (Kft.) társaság adatbázisában, megkérjük az inreco@inreco.ro címre küldjön egy erre vonatkozó felkérést.